Mantra / boventoonzang.

Regelmatig zingen we mantra’s of boventonen in concerten, workshops of in de les. We houden van zingen. Soms nodigen we iemand uit om een concert of een workshop te geven zoals Michael Vetter – boventoonzanger en Hein Braat -mantra zanger. In het verleden zijn hebben we meegedaan in kerk concerten van Borg Diem Groeneveld met stemmen en gongen.

We improviseren afgestemd op de omstandigheden vaak met begeleiding van tampoera’s, trommel, klankschalen of andere instrumenten.

Wat is een mantra?
Man = mens tra = de uit /ver /be/ werking / transformatie.
Al in lang vervlogen tijden waren er mensen die de werking van klank of woord kenden waarbij de zijnstoestand en de klank in eenheid verbonden was.
Door het herhalen van mantra’s wordt het gaan kennen of ge-kende geactiveerd. Dit gebeurt niet alleen in jou maar ook om je heen, of daar waar het meer specifiek opgericht is. De basiskracht blijft de intentie.

Iedere eerste donderdag van de even maand recitatie van de medicijn boeddha met de tangka van de medicijn boeddha en de 104voudige recitatie van de gayatri op de oneven maand.

Het kan zijn dat je moeite hebt met het ordenen van je gedachten en gevoelens, dat je onrustige bent van binnen of steun zoekt of bevrijding of verlangt naar samen-zijn met anderen of jezelf.
Mantra zingen brengt rust, ordening, subtiel bewustzijn en inzicht. Je bent welkom…

We zijn bezig met het opnemen van de dubbel CD van Romy en René.